Ga naar de inhoud

Een tandartshaakje kopen?

tandartshaakje kopen

Een tandartshaakje is handig om zelf je gebit te kunnen reinigen. Je haalt er bijvoorbeeld zelf eenvoudig en veilig je tandsteen mee weg. Een tandartshaakje wordt ook wel een tandsteenhaakje, scaler, sonde of tandsteen verwijderraar genoemd. Waarom is het handig om een tandartshaakje te kopen en te gebruiken?

Een haakje om tussen je tanden te komen

Met de sonde (die eruit ziet als een haakje) gaat de tandarts tijdens de behandeling langs al je tanden en kiezen. De tandarts of mondhygiënist gebruikt het sikkelvormig haakje om zowel tandsteen onder als boven het tandvlees weg te krabben. Daarnaast gebruikt de tandarts het haakje om vuil uit de tanden te halen en om te voelen of er geen gaatjes in de tanden zitten. Zelf thuis een tandartshaakje gebruiken is echter ook handig om je tanden te controleren en tandsteen weg te halen. Gelukkig zijn er ook een aantal goede en professionele tandartsenhaakjes te koop die je veilig thuis kunt gebruiken.

Lees ook: hoe zelf tandsteen weghalen?

Tandsteen haakje voor het zelf verwijderen van tandsteen

Met een tandartshaakje (ook wel tandsteenhaakje genoemd) kun je zelf voorzichtig tandsteen weghalen. Je werkt dan hetzelfde als bij de tandarts. Schraap altijd vanaf het tandvlees naar de bovenkant van de tanden toe. We raden je aan om dit 1x in de twee weken te doen, maar zeker niet vaker dan 1x in de week. Gebruik het hulpmiddel verstandig: ga niet lopen krassen op het tandglazuur maar beperk je tot het weghalen van het tandsteen rond de tanden. De rest kan je het beste één of twee keer per jaar bij de tandarts weg laten halen.

Waar is een tandartshaakje te koop?

We raden je altijd aan om een professioneel tandartshaakje te kopen. De meeste goede tandartshaakjes zijn gemaakt van zacht staal. Het materiaal van deze haakjes is minder sterk dan je tandglazuur zodat de kans klein is dat je dit beschadigd tijdens gebruik. Een goed tandartshaakje koop je hier. We raden je aan om er ook een tandartsenspiegeltje / mondspiegel bij te kopen, zodat je goed kunt zien wat je doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *