Ga naar de inhoud

Elektrische tandenborstel ook geschikt voor kinderen?

Elektrische tandenborstel kinderen

Als je zelf al een elektrische tandenborstel gebruikt kan het makkelijk zijn om je kind ook gebruik te laten maken van dit apparaat. Is de elektrische tandenborstel die jij gebruikt ook geschikt voor kinderen? Kunnen ze er goed en gemakkelijk mee tandenpoetsen? Deze vragen beantwoorden we in dit artikel.

Lees meer: de beste elektrische tandenborstel voor kinderen

Ook te gebruiken door kinderen, maar…

In principe kan een elektrische tandenborstel voor volwassenen ook door kinderen gebruikt worden. Dit is echter een beetje afhankelijk van de leeftijd. De borstelkoppen van de meeste elektrische tandenborstels zijn vrij groot voor het mondje en de tandjes van kleine kinderen. Doordat de grote borstel vaak het tandvlees zal raken kan dit tot problemen leiden. Ook kunnen ze een dergelijk groot apparaat vaak nog niet goed vasthouden.

Een belangrijke overweging of je kind jouw elektrische tandenborstel kan gebruiken is dus hoe goed het kind de borstel vast kan houden en of het lukt om met de grote borstel de tandjes goed te poetsen. Oftewel: kinderen kunnen vanaf het moment dat ze de borstel goed vast kunnen houden en de borstelkop niet te groot is leren poetsen met een elektrische tandenborstel. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen meestal prima overweg met een volwassen tandenborstel.

Elektrische tandenborstel voor kinderen

Er zijn speciale elektrische tandenborstels en opzetborstels voor kinderen. Die zijn kleiner en daarom geschikt voor de kindermond en kinderhanden. Ze hebben een kleinere borstelkop, met een kleiner poetsoppervlak en kleinere en zachtere borstelharen. De mechaniek poetst bovendien ook iets langzamer dan een elektrische tandenborstel voor volwassenen. Het relatief kleine borstelkopje kan de kleine kindertandjes goed schoon poetsen zonder het tandvlees te beschadigen of grote vlakken / tussenruimtes over te slaan. Ook is het handvat vaak beter toegerust op de kinderhanden, zodat ze apparaat goed vast kunnen pakken.

Daarnaast zijn de meeste elektrisch tandenborstels voor kinderen ook nog eens extra motiverend, bijvoorbeeld door een leuke print / versiering of een app waar ze spelenderwijs goed leren tandenpoetsen.

Beste elektrische tandenborstel voor kinderen

Onlangs hebben we verschillende elektrische tandenborstels voor kinderen getest. We hebben onder andere gekeken naar hoe goed de borstels tandplak verwijderen, wat het poetsgemak was (geen beschadigingen tandvlees) en hoe goed kinderen het apparaat konden vasthouden en gebruiken. Aanvullend hebben we extra punten toegekend als bij het apparaat motiverende prints of apps worden meegeleverd. Uit deze test komt de Philips Sonicare for Kids als beste naar voren. Deze tandenborstel is speciaal voor kinderen ontwikkeld en combineert de effectieve poetstechniek uit de nieuwste elektrische tandenborstels voor volwassenen met motiverende leuke prints en een app voor spelenderwijs goed leren poetsen. Met name de app, waar kinderen het fictieve diertje ‘Sparkly’ moeten helpen met tandenpoetsen door hun eigen tanden goed te poetsen, maakt het tot een zeer goede tandenborstel voor (jonge) kinderen.

De Philips Sonicare for Kids koop je hier.

2 reacties op “Elektrische tandenborstel ook geschikt voor kinderen?”

  1. Mijn kinderen (6 en 8 jaar)poetsen nu elektrisch en wat een verschil! Tanden zijn gladder, zien er mooier uit en mijn kids geven ook aan dat het schoner voelt.

  2. Wij poetsen al vanaf 22 maanden / 2 jarige leeftijd de tanden van onze dochter met een elektrische tandenborstel. Vooral omdat onze dochter met de gewone borstel nogal tegenstribbelde en nu niet. Wij poetsen uiteraard eerst zelf en laten haar steeds meer wennen aan het zelf doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *