Ga naar de inhoud

Wat zijn de voordelen van je mond ‘s nachts dicht tapen?

Is je mond ‘s nachts dicht tapen een goed idee? Naar aanleiding van onze publicaties over het voorkomen van een droge mond in de ochtend en daarmee ook een stinkende ochtend adem, kregen wij vanuit verschillende kanten dezelfde tip toegestuurd.

Je mond dicht tapen voor een betere nachtrust

De tip die we kregen is het dicht tapen van je mond voordat je gaat slapen. Terwijl we slapen kan de ademhaling erg diep worden. De kans is dan groot dat we door de mond ademen, waardoor je mond uitdroogt Dankzij deze tape kan dit voorkomen worden. Het zorgt er voor dat je weer op de natuurlijke manier, via je neus, moet ademen.

Voordelen

Het klinkt in eerste instantie wat bizar, maar het levert volgens de tipgevers een betere nachtrust op en voorkomt dat je een droge mond krijgt. Je leert als het ware door de neus te ademen. Bij alles wat we doen (dagelijkse dingen, wandelen, lopen, joggen) moeten we alleen de neus gebruiken om te ademen. De mond is alleen om te eten en te praten. Beide tipgevers merkten door dit simpele trucje al flink verschil.

Met wat je mond dicht tapen?

Voor het dicht tapen van je mond maak je gebruik van een huidvriendelijke tape, zoals pleistertape. In het begin is dit misschien een onwennig gevoel, maar het went snel. Je kunt de (verband)tape bij bol.com, drogist of apotheek kopen. De juiste breedte is ongeveer 2 1/2 centimeter. Aanvullend op de pleistertape kun je ook gebruik maken van een neuspleister, die er voor zorgt dat je beter door je neus kunt ademen.

Hoe je mond dicht tapen?

Daarover verschillende meningen. Bij de ene persoon werkt het beter als je de tape plakt vanonder de neus tot over de kin (verticaal). Bij de andere persoon werkt het horizontaal dicht tapen ook goed. Voordat je de tape vastplakt, maak je aan beide uiteinden een ‘omslag’ zodat de tape er ‘s ochtends gemakkelijker af gaat. Als je misselijk bent, te veel alcohol hebt gedronken of verkouden bent is het niet aan te raden de tape te plakken. Blijf de tape op doen totdat je ‘s nachts voortaan door je neus blijft ademen. Hoe lang dat duurt verschilt per persoon.

Wij horen graag jullie ervaringen met deze methode.

5 reacties op “Wat zijn de voordelen van je mond ‘s nachts dicht tapen?”

  1. Wie dit bedacht heeft moet echt teveel gezopen hebben.
   Levensgevaarlijk. Stel je voor dat je misselijk bent, dan kan je in je braaksel stikken!

   Haal deze tip daarop ook direct offline!

   1. Volgensmij kun je het tape prima direct verwijderen als je moet overgeven. En als je misselijk (of zeer dronken) bent niet aanbrengen.

 1. Mijn mond dichtplakken voor het slapen gaan bevalt mij uitstekend, nu slaap ik weer goed, droom ik. Ik vraag me weleens af, wat doet die lijm van de tape met mijn lichaam, kan iemand mij daar een antwoord op geven. Vr. groet Janneke

 2. Een paar dagen het tape geprobeerd. De uiteindes vouw ik om, zodat in nood het er zo kan aftrekken. Het lijkt wel of ik rustiger slaap. Ik snurk en heb apneu. Al eens een beugel daar tegen gehad. Mijn kaakgewrichten waren daar niet echt blij mee. Wanneer mijn kaak gesloten blijft en dus mijn huig ook niet kan zakken, snurk ik niet meer en is de apneu hopelijk ook verleden tijd. Heel blij met deze tip
  Met vr.gr.Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *