Ga naar de inhoud

Mondspray gebruiken bij een slechte adem

Mondspray slechte adem

Veel mensen hebben regelmatig last van een slechte adem. Hoe zorg je er voor dat je adem heerlijk fris ruikt? Wat kun je zelf doen om een slechte adem te voorkomen? Wij zoeken voor je uit of mondspray helpt bij een slechte adem.

Waar wordt een slechte adem door veroorzaakt?

Een slechte adem wordt vaak veroorzaakt door een slechte mondhygiëne. De bacteriën die achter blijven na het eten en drinken worden onvoldoende verwijderd. Ook als je jouw tanden en kiezen wel goed en grondig poetst, kan je nog steeds uit je mond stinken. In veel gevallen zijn het namelijk niet de bacteriën op je tanden die voor een slechte adem zorgen, maar de bacteriën achter op je tong. Een droge mond, meestal ’s ochtends vroeg of bij het gebruik van medicijnen, is een perfecte omgeving voor de bacteriën om te leven en de vieze geurtjes te produceren.

Helpt mondspray tegen een slechte adem?

Een mondspray helpt tegen een slechte adem. De spray bevochtigt vooral de mond en bevat ingrediënten die de bacteriën in de mond neutraliseren. Ook geeft het tijdelijk een frisse adem. De mondspray stimuleert tevens de aanmaak van speeksel, waardoor de mond op een natuurlijke manier vochtig wordt gehouden. Je voorkomt met de spray dus vooral een droge mond. Een goede mondspray is deze van Kamilosan. Deze verbetert de conditie van het tandvlees en zorgt voor een frisse adem. Naast kamille zijn ook extracten uit anijs en pepermunt toegevoegd.

Hoe werkt een mondspray?

Een mondspray is eenvoudig in gebruik door de handige doseerverpakking. Je neemt de spray overal mee naar toe zodat je altijd geniet van een frisse adem. Mondspray heeft een frisse en natuurlijk smaak en bevat geen ingrediënten die schadelijk zijn voor je tanden.

Kun je naast mondspray nog meer doen?

Omdat het meestal de bacteriën achter op je tong zijn die de slechte geur uit je mond veroorzaken, is het aan te raden om je tong dagelijks schoon te maken met een tongreiniger. De stinkende bacteriën zitten achterop de tong, soms is er een wit of gelig laagje zichtbaar. De tongschraper verwijdert het witte tongbeslag op je tong dat zorgt voor de slechte adem. Hoe gebruik je de tongschraper? Steek je tong uit en plaats de tongschraper op het achterste deel van je tong. Haal de schraper langzaam naar voren en herhaal dit 3 tot 5 keer.

1 reactie op “Mondspray gebruiken bij een slechte adem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *