Ga naar de inhoud

Oral-B Genius 9000 Review – Stijlvolle en Intelligente elektrische tandenborstel met stijl

Oral-B Genius 9000 Review

Op zoek naar een verantwoord cadeau? Wil je een stralend en gezond gebit? Dan is de Oral-B Genius 9000 elektrische tandenborstel echt iets voor jou! Wij hebben deze tandenborstel getest. Het resultaat van deze review: de Oral-B Genius is één van de beste elektrische tandenborstels van dit moment. Waarom dat zo is, lees je in de review hieronder.

Oral-B Genius 9000

Een elektrische tandenborstel verwijdert tot wel 100% meer tandplak dan een gewone handtandenborstel. Dat geldt zeker voor deze Oral-B Genius 9000 tandenborstel. De pulserende en roterende borstel maakt tand voor tand schoon en bereikt plekjes die je met een handtandenborstel niet kunt bereiken. Innovatief is ook dat het apparaat beschikt over een intelligente bewegingssensor die gedeeltes van de mond herkent en zo aanstuurt op betere poetsresultaten.

Prachtig stijlvol design

De Oral-B Genius 9000 elektrische tandenborstel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, zwart en Rosé Goud. Wij hebben de zeer stijlvolle Rosé Goud versie getest: de meest trendy kleur van dit seizoen. Een zeer geslaagde kleur die goed past bij het elegante design van de tandenborstel. Het is een prachtige tandenborstel, die in de badkamer niet zal misstaan! Ook de zwarte en de witte varianten zijn erg stijlvol.

In de doos: veel extra accessoires

De Oral-B Genius 9000 kost ongeveer 150-200 euro. Voor die prijs koop je een zeer geavanceerde tandenborstel waar je jaren mee vooruit kunt. Voor die prijs krijg je bovendien een zeer compleet pakket aan accessoires. In de doos zit het apparaat, een oplader en maar liefst 4 opzetstukken. Daarnaast is het apparaat makkelijk op te bergen en mee te nemen dankzij de meegeleverde matchende en stijlvolle reisetui. Over die reisetui is goed nagedacht, want je kunt er ook je telefoon mee opladen. Zo hoef je op reis maar één stekker mee te nemen!

Hoe poetst deze elektrische tandenborstel?

Het belangrijkste onderdeel van deze review is natuurlijk hoe deze elektrische tandenborstel poetst. De elektrische tandenborstels van Oral-B worden vaak als beste getest. Dat is met dit apparaat niet anders. Als je het apparaat aanzet, merk je meteen hoe krachtig en doeltreffend het poetst. Als je nog niet eerder met een elektrische tandenborstel hebt gepoetst of nu een wat ouder model gebruikt, dan zal je het verschil voelen. Het apparaat heeft zes reinigingsfuncties waarmee je de voor jouw prettige stand kunt kiezen. De borstel poetst dan ook erg prettig en je tanden voelen merkbaar schoon na het poetsen.

Opzetborstels: goed poetsen, tanden

Het standaard opzetstuk van deze tandenborstel is de geavanceerde cross-action borstel. Dit is een van de beste opzetborsteltjes die er bestaan! De haartjes staan in een perfecte hoek waardoor tandplak goed verwijderd wordt. De buitenste haren van deze borstelkop voelen zacht voor het tandvlees maar krachtig genoeg om tandplak op moeilijk bereikbare plaatsen te verwijderen. Deze borstel laat in alle standen een heerlijk fijn poetsresultaat achter. Daarnaast zit er in de doos een speciale 3D White borstelkop. Deze borstelkop is in het midden voorzien van een polijstcupje. Tandpasta blijft hier langer inzitten, waardoor je oppervlakkige verkleuringen van thee, koffie, roken, etc. kunt wegpoetsen. Je gebruikt deze borstel samen met de whiteningpoetsstand van de tandenborstel. Tenslotte zit er in de doos ook een opzetborstel voor het gevoelige gebit.

Slimme tandenborstel: sensoren en smartphonefunctie

Deze tandenborstel laat zien dat we met een beetje extra hulp nog beter kunnen poetsen. De intelligente tandenborstel beschikt in het handvat over een sensor die samen met de positiedetectie in de app opmerkt waar in je mond aan het poetsen bent. Deze functie werkt erg prettig. De app begeleidt je met eenvoudige aanwijzingen en tips. Op het scherm wordt getoond waar je gepoetst hebt en of je dat lang genoeg en goed genoeg hebt gedaan. Je wordt daardoor echt gemotiveerd om goed te poetsen en geen tand over te slaan! Ook de timer en poetsdruk sensor werken goed. De app is heel uitgebreid, je kunt er van alles mee bijhouden, instellen, plannen, meten en zelfs spelletjes mee spelen of nieuws lezen.

Conclusie en advies?

De krachtige effectieve poetsfuncties, de intelligentie van de tandenborstel door de sensor en smartphonekoppeling en het stijlvolle design, maken van de Oral-B Genius 9000 één van de beste elektrische tandenborstels van dit moment. De app helpt en motiveert je om goed te poetsen. De door ons geteste Rosé Goud variant is bovendien een van de meest stijlvolle apparaten op het gebied van tandenborstels. Het is een nuttig en verantwoord cadeau voor jezelf of een ander. Je koopt de Oral-B Genius 9000 onder andere bij BOL.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *