Ga naar de inhoud

Philips Sonicare opzetborstels kopen voor elektrische tandenborstel?

Philips Sonicare opzetborstels

Wanneer heb jij voor het laatst jouw Philips Sonicare opzetborsteltjes vervangen? Heb jij het gevoel dat jouw elektrische tandenborstel niet meer zo schoon poetst als in het begin? Ziet jouw opzetstukjes eruit als uitgeplozen bolletje wol? Dan is de laatste keer wellicht te lang geleden en is het tijd om de borsteltjes te vervangen.

Hoe vaak moet je Philips opzetstukjes vervangen?

Veel mensen wachten met het vervangen tot alle haartjes van de borstel verdwenen zijn. Sommige mensen vervangen de opzetborsteltjes zelfs nooit. Dit is opmerkelijk, want het is belangrijk om de Philips opzetstukjes regelmatig te vervangen. Uit onderzoek van TNO en uit bevindingen van tandartsen is gebleken dat elke 10 tot 12 weken (3 maanden) de opzetborstels vervangen noodzakelijk is voor een goede reiniging en mondhygiëne.

Waarom is het belangrijk de Philips opzetstukjes elk kwartaal te vervangen?

Uit het eerder genoemde TNO onderzoek blijkt dat er na elke poetsbeurt, ondanks het reinigen, heel veel bacteriën achterblijven op de opzetstukjes. Die bacteriën vermenigvuldigen zich extra snel door de vochtige, en door haartjes beschutte, omgeving. Vervolgens breng je die bacteriën met iedere poetsbeurt weer in jouw mond. Dit proces moet niet te lang duren, anders breng je meer vuil in jouw mond dan je weg kan halen met poetsen. Dat moment bereik je na ongeveer 12 weken.

Ook blijkt dat door het gebruik de borstels slijten. Het gebruik heeft invloed op de stugheid en positie van de haartjes op het opzetstukje. Daardoor reinigen de haartjes minder goed de tandplak van je tanden en kunnen bacteriën zich ophopen rond je tandvlees. Het gevolg? Kans op gaatjes en tandvleesontsteking.

Goedkope Philips opzetborstels kopen?

Goedkope opzetborsteltjes voor de Philips Electrische tandenborstels koop je online in een webshop. Zeker de grote webshops kunnen korting geven omdat ze de borsteltjes goedkoop inkopen en omdat ze geen kosten hebben aan winkelruimte en –personeel. Het prijsverschil is vooral zichtbaar wanneer er ook nog eens aanbiedingen zijn. BOL.com is bijvoorbeeld zo’n webwinkel waar regelmatig goedkope opzetborstels voor elektrische tandenborstels worden verkocht.

1 reactie op “Philips Sonicare opzetborstels kopen voor elektrische tandenborstel?”

  1. Let op: koop alleen originele borstels voor je Philips Sonicare apparaat, je gebit is niet om te experimenteren met niet geteste namaak borsteltjes uit bijv. China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *