Ga naar de inhoud

Review Oral B Genius 9000 tandenborstel

Review Oral B genius 9000

De Genius 9000 is het topmodel van Oral B. Het is een geavanceerde tandenborstel met de beste poetstechnologie, die je kan koppelen aan je smartphone met een app. Hierdoor kun je precies zien hoe je poetst en waar verbetering nodig is. Is deze tandenborstel de moeite waard?

Over de Oral B Genius 9000 tandenborstel

De Oral B Genius 9000 is te koop voor ongeveer 160 euro. In de doos zitten behalve de tandenborstel zelf, ook vier opzetstukjes, een oplader, een travelcase en een houder om je smartphone op de spiegel te hangen. De houder is handig als je tijdens het poetsen gebruikt maat van de app. Nieuw en handig is namelijk dat de Oral B Genius 9000 tandenborstel aangeeft hoe goed je poetst. Om dat te kunnen zien moet je op je smartphone een app installeren die met je tandenborstel verbinding maakt.

De app

De bijbehorende app heeft veel handige functies. Naast het bijhouden van de tijd en hoe hard je op de tandenborstel drukt, kun je ook de camera van de Smartphone gebruiken om te kijken hoe je poetst. De app ziet waar je gepoetst hebt, zodat je nooit een deel overslaat. Daarnaast geeft de app op basis van de gegevens van de tandenborstel tips hoe je jouw tanden nog beter kunt verzorgen. Zo krijg je om de zoveel tijd het advies om te flossen en minder hard op de tandenborstel te drukken. Door de app krijg je meer inzicht in je poetsgedrag en weet je hoe je jouw tanden nog beter kunt verzorgen.

De poetsresultaat

De Oral B Genius 9000 is een technisch hoogstandje. Deze elektrische tandenborstel bevat de laatste technologie en verbeteringen. De geavanceerde borstelkop trilt, roteert en pulseert. Het poetsen voelt prettig aan in de mond en het apparaat verwijdert tandplak en beginnend tandsteen goed. Ook de timer en druksensor (te hard poetsen) helpen goed om beter te poetsen. De borstel ziet er mooi uit en ligt lekker in de hand.

Voor- en nadelen

Omdat veel mensen (al jarenlang) op een verkeerde manier poetsen vinden we een van de grootste voordelen van de Oral B Genius 9000 tandenborstel dat het apparaat aangeeft hoe je goed moet poetsen. Daarnaast is de borstel van goede kwaliteit. De positioneren van de borstelharen en de draaiende en pulserende bewegingen van de kop zorgen ervoor dat je tanden goed schoon worden. De app is handig, maar het is wel de vraag hoe vaak je gebruik gaat maken van bijvoorbeeld de camerafunctie van de smarthphone om je poetsgedrag te monitoren. Het is maar de vraag of je gemotiveerd bent om dit iedere keer te doen.

Advies Oral B Genius 9000 tandenborstel

Wij vinden de Oral B Genius 9000 één van de beter poetsende elektrische tandenborstels van dit moment. Wanneer je dit apparaat koopt, doe je geen miskoop. Je gaat een tandenborstel met de laatste poetstechnologie, een mooi design en een behulpzame app gebruiken, die helpt om je tanden goed te poetsen. Het is een apparaat dat de komende jaren nog voorop zal lopen in techniek. Het is een prachtige en zeer complete tandenborstel! De Oral B Genius 9000 koop je hier.

1 reactie op “Review Oral B Genius 9000 tandenborstel”

  1. De tandenborstel is duidelijk duurder dan de gemiddelde elektrische tandenborstel, maar hij biedt ook wel heel veel extra’s. Echt een aanrader voor iemand die veel luxe en gebruiksgemak wil en zijn/haar gebit echt goed wil poetsen en alles perfect wil bijhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *