Ga naar de inhoud

Review Oral-B pro 7000 elektrische tandenborstel

Oral-B heeft de 7000 smartseries elektrische tandenborstels vernieuwd. Vooral de mogelijkheid om de tandenborstel aan de smartphone te koppelen voor real-time begeleiding is nieuw, maar ook de overige techniek is vernieuwd. Wij mochten deze elektrische tandenborstel testen, het resultaat lees je in onderstaande review.

De Oral-B Pro 7000 SmartSeries koop je hier


De Oral-B Pro 7000 SmartSeries

oral-b-tandenborstel-electrisch-reviewDe Oral-B PRO 7000 SmartSeries is een allround oplaadbare elektrische tandenborstel die geschikt is voor dagelijkse reiniging, tandvleesverzorging, gevoelige tanden, whitening, grondige reiniging en tongreiniging. De techniek van de tandenborstel zorgt er voor dat de opzetborstel trilt, roteert en pulseert tijdens het poetsen. Hierdoor komen de borstelharen ook op de lastige plekjes komen, zoals bijvoorbeeld tussen de tanden. Oral-B claimt dat deze zogenaamde 3D-reinigingsactie 100% meer tandplak verwijdert dan een normale tandenborstel. De elektrische tandenborstel maakt gebruik van een CrossAction opzetborstel die o.a. beschikt over borstelharen in meerdere tegengestelde richtingen en die in hoeken van 16 graden zijn geplaatst.

Nieuw is dat de tandenborstel is uitgerust met Bluetooth. Dit stelt je in staat om je smartphone te koppelen aan de tandenborstel middels de Oral-B app. Deze app begeleidt je tijdens het tandenpoetsen en kan gericht advies geven op het gebied van mondverzorging. Daarnaast beschikt de tandenborstel over een timer om de gebruiker te wijzen om de aanbevolen twee minuten poetsen.

oral-b-7000-inhoud-verpakkingDe Oral-B PRO 7000 SmartSeries tandenborstel is gemodelleerd naar professionele mondverzorgingstechnieken, maar dan voor thuisgebruik. De verpakking bevat: 1 oplaadbare elektrische tandenborstel, 2 Crossaction opzetborstels, 1 3DWhite opzetborstel, 1 Sensitive opzetborstel, 1 FlossAction opzetborstel, 1 oplaadstation met opbergruimte voor opzetborstels, premium reisaccessoire, tasje voor oplader en draadloze SmartGuide

Hoe poetst de elektrische tandenborstel (testresultaat)

We hebben de Oral-B pro 7000 elektrische tandenborstel beoordeeld op de mate waarin de borstelharen tandplak verwijderen (poetsresultaat), aanvullende functies van het apparaat en poetsgemak in de vorm van grip en ergonomie. Naast een subjectieve beoordeling van de mate waarin de borstelharen in staat zijn om de tanden te reinigingen is na het tandenpoetsen het resultaat ook objectief met een tandplak verklikker (paars) beoordeeld.

brostel-hoofd-oral-bWat ons opvalt is dat de Oral-B pro 7000 serie met de crossaction opzetborstel erg prettig aanvoelt tijden het poetsen. Het trillen, roteren en pulseren voelt prettig aan en gaat niet te hard. De borstelharen weten de tand goed te omsluiten en komen ook goed tussen de ruimtes tussen de tanden. Uit de test met de tandplak verklikker (paarse kleurstof) blijkt dit ook: de borstelharen hebben zowel de tandplak op het tandvlak als tussen de tanden en tussen tandhals en tandvlees goed weten te verwijderen. De tandenborstel blijkt dus erg goed te presteren en doet wat je van een hoge kwaliteitsborstel mag verwachten.

Bij aankoop krijg je verschillende borstels meegeleverd. Wij vonden met name de standaard CrossAction, FlossAction en Sensitive borstels erg prettig in gebruik. Daarnaast hebben we gekeken naar het poestgemak. De tandenborstel ligt lekker in de hand, de trillingen zijn niet onaangenaam aan de handen en het geluid van de machine is niet storend voor dagelijks gebruik. De tandenborstel hield het bij ons ongeveer 9 dagen vol (3x per dag gebruikt) op een volle accu. De poetsdruksensor die waarschuwt als je te hard poetst vonden we een waardevolle functie om het tandvlees te sparen.

oral-b-appTenslotte de app. De app programmeert persoonlijke poetsbeurten zodat je je smartphone kunt gebruiken als een ‘afstandsbediening’ die je tandenborstel aanpast aan je behoefte, inclusief de gewenste poetsduur en je voorkeursstanden. Het is een leuke gadget maar voor ons heeft de app weinig meerwaarde.

Conclusie en advies

Een elektrische tandenborstel moet één belangrijke functie hebben en dat is de mate waarin de borstharen de tandplak weten te verwijderen. Uit onze test blijkt dat de Oral-B pro 7000 serie op dit gebied zeer goed scoort. Het trillen, roteren en pulseren in combinatie met de goede opzetborstels verwijdert zowel tandplak van de tandvlakken als tussen tand en tandvlees en tussen de tanden. De verschillende keuzes in opzetborstels maakt dat de tandenborstel voor meerdere gebit typen geschikt is. De tandenborstel krijgt dan ook van ons een ruime voldoende en kunnen we je aanraden als je op zoek bent naar een goede elektrische tandenborstel.

De Oral-B Pro 7000 SmartSeries koop je hier


2 reacties op “Review Oral-B pro 7000 elektrische tandenborstel”

  1. Ik heb de witte versie van dit apparaat en ben er zeer tevreden over. Ik heb hem al een tijdje en gebruik eigenlijk alleen de standaard opzetborstel. Die heb ik vorige week voor het eerst vernieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *