Ga naar de inhoud

Tandartsverzekering of een uitgebreide zorgverzekering?

In Nederland is het verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten voor ieder gezinslid. Met deze zorgverzekeringen ben je verzekerd tegen verschillende medische kosten, waaronder sommige kosten voor tandheelkundige ingrepen. Naast een verplichte zorgverzekering kun je voor een aanvullende tandartsverzekering kiezen. In dit artikel vertellen we je meer over het nut van zo’n aanvullende verzekering en de dekking van een basiszorgverzekering. Welke behandelingen worden bijvoorbeeld standaard al door je basiszorgverzekering vergoed?

Verschil in verzekerden tot en vanaf 18 jaar

Allereerst is het belangrijk om op te merken, dat er onderscheid gemaakt wordt tussen personen tot en vanaf 18 jaar oud. Voor kinderen tot 18 jaar valt de periodieke controle bij de tandarts onder de basiszorgverzekering. Dit geldt niet meer voor mensen vanaf 18 jaar oud! Op deze manier worden jongeren gestimuleerd om jaarlijks eens of twee keer naar de tandarts te gaan voor een controle van het gebit. Mede door het feit dat met name jongeren gevoelig zijn voor gaatjes.

Specialistische behandelingen vaak in het basispakket

Naast de tandheelkundige zorg aan jongeren tot 18 jaar, zitten ook specialistische behandelingen in het basispakket van een zorgverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan een behandeling bij een orthodontist, het laten plaatsen van implantaten, enzovoorts. Ook bij andere afwijkingen of stoornissen in je mond kun je in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit je basispakket. Lees de dekkingsvoorwaarden van je verzekering nog eens na, om te zien of je hier ook voor in aanmerking komt.

Zorg- en tandartsverzekeringen met elkaar vergelijken

Tot slot kan het verstandig zijn om eens per jaar een zorgvergelijker te gebruiken. Zo’n online tool maakt het heel eenvoudig om verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Ook kun je hierbij vaak aanvullende tandartsverzekeringen bij verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kom je relatief eenvoudig tot de meest gunstige dekking en premie voor tandheelkundige behandelingen. Sluit jij voor het komende jaar een aanvullende tandartsverzekering af? Zorg er in ieder geval voor, dat je dit voor de jaarwisseling geregeld hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *