Ga naar de inhoud

Thuis tanden bleken

Thuis tanden bleken

Tanden bleken kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om zelf thuis tanden te bleken, maar kan men daarvoor ook bij een kliniek of tandarts terecht. De kosten van de verschillende soorten mogelijkheden voor het bleken van tanden variëren uiteraard per type behandeling en of men het thuis of door een kliniek laat uitvoeren. Een witmakende tandpasta kan al vanaf een paar euro worden aangeschaft en de kosten van tanden bleken in een kliniek kunnen oplopen tot een paar honderd euro. De gangbare manieren om zelf thuis tanden te bleken lees je hier:

Witmakende en/of schurende tandpasta

Er zijn verschillende merken tandpasta’s die claimen dat bij gebruik van de tandpasta de tanden witter zullen worden. Wie de tandpasta vergelijkt met normale soorten, ziet dat het gehalte schuurmiddel bij de aanslag verwijderende of witmakende versies stukken hoger ligt. Soms zijn deze tandpasta’s nog voorzien van bepaalde stoffen die ervoor zorgen dat de tanden witter worden, maar ze moeten het vooral hebben van het schurende effect. De functie van het schuurmiddel is eventuele aanslag van de tanden te verwijderen, zodat de natuurlijke (erfelijke bepaalde) kleur terug komt. Deze tandpasta werken vooral goed bij aanslag door koffie, thee en roken. Een voorbeeld van een goede tandpasta die aanslag kan verwijderen is Colgate Max White.

Whitening strips

Een beter resultaat bereik je met speciale bitjes voor thuis. Een bekend merk is rapid white, waarmee in twee weken wittere tanden kunnen worden verkregen. Het product bestaat uit bitjes die een dun laagje gel bevatten en in die gel is een witmakende stof opgenomen, die ook gebruikt wordt door tandartsen bij het tanden bleken. De whitening bitjes zijn in verschillende varianten verkrijgbaar en ook perfect te gebruiken door mensen die nog niet eerder zelf thuis tanden hebben gebleekt. Afhankelijk van de huidige staat van je tanden kun je wel rekenen op zo’n 4 – 5 tinten wittere tanden. De rapid white koop je hier.

Naast whiteningstrips is er tegenwoordig ook een professioneel tandenbleek kit voor thuisgebruik beschikbaar. Dit kit bevat vrijwel dezelfde spullen als bij de tandarts en moet je in meerdere keren aanbrengen. Het resultaat is daardoor duurzamer dan met de whitening strips. Dit set koop je hier.

Tenslotte zijn er ook speciale pennen te koop. Deze zijn iets duurder. Ons advies is om eerst met de strips zelf te proberen je tanden te bleken. De witmaak pennen koop je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *